
Ani muchomůrka zelená, ani pavučinec. Toto je bezkonkurenčně nejjedovatější houba v Česku. Je k nerozeznání od vyhlášené delikatesy
Houbařská sezóna je v plném proudu, sociální sítě zaplavují snímky grandiózních úlovků a čekárny lékařů a pohotovostí zaplnili lidé, kteří při sběru neměli šťastnou ruku. Muchomůrku červenou pozná i malé dítě, ale mnohé nejedlé, ale i prudce jedovaté houby jsou lehko zaměnitelné a neštěstí je na světě. Jednou z nich je i čepičatka jehličnanová.
Toto tradiční české jídlo cizinci nenávidí. Chce se jim z něj zvracet a nás považují za nechutné barbary
Jen máloco rozděluje světovou veřejnost jako tradiční jídla a rituály spojené s jejich přípravou. Co je pro jeden národ hluboce zakořeněný symbol, může být pro druhý noční můra kulturního šoku.
Ani svíčková, ani vepřo-knedlo. Cizinci v Česku propadli nejnezdravějšímu českému jídlu všech dob za pár korun
Česká jídla sice nepatří mezi ta nejzdravější, která jste kdy ochutnali, ale zato je spousta lidí přesvědčená, že jsou nejlepší. Naše tradiční pokrmy milují i cizinci v zahraničí, a mají jasného favorita. Vsadíme se, že této lahodné dobrotě neodoláte ani vy.
Tradiční jídlo českých babiček dobylo Ameriku a vydělává miliony. Jak zkomolili jeho název, vás rozpláče smíchy
Byť se to možná na první pohled nezdá, česká kuchyně z části ovlivnila tu americkou. Ve Spojených státech, hlavně pak v Texasu, se lide mohou naprosto utlouct po oblíbeném druhu pečiva, které se u nás peče už odnepaměti.
Tohle byla naše dětská pochoutka. Cizincům se při pohledu zvedá žaludek a nechápou, jak to můžeme jíst
Každý z nás má oblíbený pokrm z dětství. Ať už je to krupicová kaše, bramborová kaše nebo smažený sýr, každý si najde to své. Jenže cizinci nechápou, jak něco takového můžeme jíst, protože většina z nich naše místní pokrmy nezná.
Slavná restaurace L'Arpège v Paříži šokuje. Menu, na které byli turisté zvyklí, už si tady nikdy nedáte
Slavný francouzský šéfkuchař Alain Passard oznámil, že jeho proslulá restaurace L'Arpège v Paříži, držitelka tří michelinských hvězd, bude od nynějška nabízet téměř výlučně pokrmy z rostlinných surovin. Jde o významný krok v kulinářském světě, který zdůrazňuje posun směrem k udržitelnosti a ekologii.